Wokken

Wokken is een bijzondere vorm van bakken. Het gebeurt op zeer hoge temperatuur en in een speciale, gebogen pan, die de hitte extra geleidt. Er is weinig vetstof voor nodig. Wokken past dan ook goed in een gezonde keuken. Gebruik mals en mager vlees zoals mignonnettes of steak.

Hoe bereid je vlees in de wok?

• Snijd het vlees in hapklare reepjes. 
• Bak het vlees zeer kort aan (max. 1 minuut) in kleine porties. Gebruik bij voorkeur een olie die sterk verhit mag worden. Arachideolie is ideaal.
• Roerbak dan pas de groenten.
• Doe er een saus of de marinade bij.
• Voeg opnieuw het vooraf gebakken vlees toe. Geef het niet meer dan de tijd om terug op te warmen zodat alles mooi sappig blijft. 

Tip: Zorg ervoor dat de saus voldoende gebonden is. Zo blijft ze goed rond de stukjes vlees en groenten zitten. Dat geeft een veel sappiger gevoel in de mond. 

 

Kooktip

Kan je vlees bereiden in de microgolfoven?

Ja, maar deze methode is veeleer geschikt voor kleinere stukken vlees. Door de korte bereidingstijden blijven de belangrijkste voedingsstoffen en aroma’s bewaard. Maar er is meer vochtverlies in vergelijking met conventionele manieren. Bete... lees meer
Vleessoorten
VLAM sites