Naar hoofdinhoud
Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Home vlees Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Afbeelding
Rood vlees en andere producten van dierlijke oorsprong zijn essentieel voor onze gezondheid
Belgisch vlees

Belgisch vlees

Wie kiest voor vlees van bij ons, kiest voor lokale kwaliteit

Belgisch vlees legt minder kilometers af, is heerlijk vers en volledig traceerbaar. Dankzij de integrale ketenbewaking (IKB) en strenge kwaliteitscontroles staat ons land wereldwijd bekend om vleesproductie met de hoogste standaarden.

Zo geniet je van smaakvol vlees van bij ons, geproduceerd met zorg door Belgische veehouders. Hieronder vind je meer info. 

Karkassen

Controle & traceerbaarheid

Vlees van bij ons is veilig en betrouwbaar. Dankzij strenge Belgische en Europese regels en het FAVV geniet je van topkwaliteit op je bord.

Lees meer
Koeien in de stal bij voeder

De keten

Van bij de boer tot op je bord: Belgisch vlees wordt streng gecontroleerd zodat jij altijd kan rekenen op veilig, traceerbaar en kwalitatief vlees.

Lees meer
Veehoudster in de wei bij koe

Economisch belang

De Belgische vleessector is een hoeksteen van onze economie. Ontdek cijfers over productie, export, werkgelegenheid en de rol van vlees in de Belgische markt.

Lees meer
Logo Vlees Wit

Marie-Elisabeth Belpairegebouw
VLAM – 7de verdieping
Simon Bolivarlaan 17, bus 411
1000 Brussel
België

Vlees.be: feiten en info over vlees van bij ons

  • Homepage
  • Gezondheid
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaamheid
  • Belgisch vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Contact
  • © Vlees.be
  • Cookieverklaring
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Problocks by Novation
  • Facebook
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact