Naar hoofdinhoud
Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Home vlees Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Afbeelding
Familie eet buiten aan tafel BBQ
Gezondheid

Gezondheid

Vlees maakt al eeuwen deel uit van ons voedingspatroon. Het bevat hoogwaardige voedingsstoffen, maar roept ook vragen op over cholesterol, verzadigde vetten en het risico op bepaalde kankers. Wat zegt de wetenschap hierover? En hoeveel mag je ervan eten? Hier lees je hoe vlees past in een gezond en duurzaam voedingspatroon.

Onglet in hooi gegaard met geroosterde spruiten en biersausje

Voedingsaanbevelingen

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) geeft duidelijke richtlijnen voor de wekelijkse consumptie van vlees, gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten.

Lees meer
Ribeye entrecôte rund

Voedingsstoffen in vlees

Vlees is een geconcentreerde bron van belangrijke voedingsstoffen. Het voorziet ons lichaam van bouwstoffen die van belang zijn in elke levensfase, van groei tot herstel.

Lees meer
Bij de dokter

Impact op gezondheid

Hoewel vlees waardevolle voedingsstoffen bevat, kan een te hoge consumptie van met name rood en bewerkt vlees bepaalde gezondheidsrisico’s vergroten. 

Lees meer
Spelende kinderen op gras

De meerwaarde van vlees in verschillende levensfases

Vlees levert belangrijke voedingsstoffen. Die nutritionele meerwaarde speelt een rol in alle levensfases, maar in sommige periodes van het leven wordt ze extra belangrijk.

Lees meer
Gewokte runderreepjes met boerenkool

Past vlees in een duurzaam voedingspatroon?

Vlees kan – zolang je de voedingsaanbevelingen volgt – perfect deel uitmaken van een gezond én duurzaam voedingspatroon. 

Lees meer

Nieuws over vlees & gezondheid

Gezondheid
Rund
Rood vlees en andere producten van dierlijke oorsprong zijn essentieel voor onze gezondheid

Rood vlees en andere producten van dierlijke oorsprong zijn essentieel voor onze gezondheid

Professor Alice Stanton is een cardiovasculaire wetenschapster met ruim 35 jaar ervaring. Ze is gespecialiseerd in preventieve geneeskunde via leefstijl en farmaceutische therapieën en hulpmiddelen.

Lees meer about Rood vlees en andere producten van dierlijke oorsprong zijn essentieel voor onze gezondheid
Logo Vlees Wit

Marie-Elisabeth Belpairegebouw
VLAM – 7de verdieping
Simon Bolivarlaan 17, bus 411
1000 Brussel
België

Vlees.be: feiten en info over vlees van bij ons

  • Homepage
  • Gezondheid
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaamheid
  • Belgisch vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Contact
  • © Vlees.be
  • Cookieverklaring
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Problocks by Novation
  • Facebook
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact