Naar hoofdinhoud
Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Home vlees Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Afbeelding
Karkassen
Kwaliteit: controle & traceerbaarheid

Kwaliteit: controle & traceerbaarheid

België behoort tot de wereldtop op het vlak van voedselveiligheid en traceerbaarheid. Ook dierenwelzijn krijgt hier veel aandacht. Onze expertise in veeteelt en vleesverwerking gaat meer dan duizend jaar terug en wordt ook internationaal erkend.

Een belangrijk onderscheidend kenmerk is het systeem van integrale ketenbewaking (IKB) en kwaliteitszorg. Dat betekent dat elke schakel in de productie – van riek tot vork – moet voldoen aan strenge normen, gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Vlees dat deze controles doorstaat, krijgt een label of certificaat als bewijs van veiligheid en betrouwbaarheid. Zo ben je als consument zeker van een mals en smaakvol stukje Belgisch vlees dat volledig traceerbaar en extra gecontroleerd is.

Vlees in de slagerij

Voedselveiligheid

In België en Europa zijn er uitgebreide regels en controles omtrent voedselveiligheid die de hele keten bestrijken, van boer tot bord.

Lees meer
Varkensvlees

Kwaliteitslabels

Ontdek de kwaliteitslabels voor vlees van bij ons. Meesterlyck, BePork, Belbeef en BCV garanderen Belgisch vlees dat veilig, traceerbaar en lekker is.

Lees meer
Vlees in de slagerij

De keten

Ons voedsel doorloopt heel wat stappen om van bij de boer op ons bord te belanden. Elke schakel in de voedselketen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en te volgen voorschriften. 

Lees meer

Meer nieuws over vlees van bij ons

Dierenwelzijn
Kwaliteit
Duurzaamheid
Charolais-koeien

Hoe de landbouw de lat voor haar eigen sector hoger legt

Veevoeder van eigen kweek, zelf zonne-energie opwekken en de vacht van het runderen op tijd scheren: het zijn maar een aantal maatregelen die landbouwers nemen om hun bedrijf te verduurzamen.

Lees meer about Hoe de landbouw de lat voor haar eigen sector hoger legt
Logo Vlees Wit

Marie-Elisabeth Belpairegebouw
VLAM – 7de verdieping
Simon Bolivarlaan 17, bus 411
1000 Brussel
België

Vlees.be: feiten en info over vlees van bij ons

  • Homepage
  • Gezondheid
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaamheid
  • Belgisch vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Contact
  • © Vlees.be
  • Cookieverklaring
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Problocks by Novation
  • Facebook
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact