Naar hoofdinhoud
Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Home vlees Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Afbeelding
Vlam Aalter - koeien - header
Nieuws

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Circulariteit
Duurzaamheid
Reststromen voor veevoeder

Van kapotte koekjes tot veevoeder: zo krijgt voedselverlies waarde

Wat hebben gebroken koekjes, bierdraf en bietenpulp met elkaar gemeen? In de Belgische veevoederindustrie is het geen reststroom, maar wel een waardevolle grondstof.

Lees meer about Van kapotte koekjes tot veevoeder: zo krijgt voedselverlies waarde
Ecologie
Duurzaamheid
Koeien in de weide op gras

Daarom zijn graslanden en grazend vee ook belangrijk voor ons milieu

Wist je dat onze vleesveehouders belangrijke inspanningen leveren op vlak van bescherming van de lokale biodiversiteit en het capteren van koolstof? Ontdek hier hoe graslanden en grazend vee bijdragen aan een duurzame toekomst.  

Lees meer about Daarom zijn graslanden en grazend vee ook belangrijk voor ons milieu
Ecologie
Duurzaamheid
Koeien in de weide, grazend op het grasland

Hoe de landbouw ook onze natuur beheert: 5 vragen beantwoord

Om advies te vragen over de haalbaarheid en effectiviteit van bepaalde klimaat- en milieumaatregelen, kunnen Vlaamse rundveehouders hun licht opsteken bij organisatie Boerennatuur Vlaanderen.

Lees meer about Hoe de landbouw ook onze natuur beheert: 5 vragen beantwoord
Dierenwelzijn
Duurzaamheid

Varkenshouder Bart Vergote over zijn sector: “Geen job van 9 tot 5”

De liefde voor de boerenstiel kreeg hij van thuis uit mee, al is geen sector zo in verandering als de zijne. Toch ziet hij heel wat kansen om te investeren in een duurzame toekomst.

Lees meer about Varkenshouder Bart Vergote over zijn sector: “Geen job van 9 tot 5”
Dierenwelzijn
Kwaliteit
Duurzaamheid
Charolais-koeien

Hoe de landbouw de lat voor haar eigen sector hoger legt

Veevoeder van eigen kweek, zelf zonne-energie opwekken en de vacht van het runderen op tijd scheren: het zijn maar een aantal maatregelen die landbouwers nemen om hun bedrijf te verduurzamen.

Lees meer about Hoe de landbouw de lat voor haar eigen sector hoger legt
Dierenwelzijn
Duurzaamheid
Veehoudster bij koeien in de weide

Zo dragen landbouwers bij aan een duurzaam ecosysteem

Een goed stukje vlees, daarvan eist de consument transparantie: waar en in welke omstandigheden groeit het dier op? Hoe werd het gevoederd? Welke weg legde het af van veld tot bord? 

Lees meer about Zo dragen landbouwers bij aan een duurzaam ecosysteem
Gezondheid
Rund
Rood vlees en andere producten van dierlijke oorsprong zijn essentieel voor onze gezondheid

Rood vlees en andere producten van dierlijke oorsprong zijn essentieel voor onze gezondheid

Professor Alice Stanton is een cardiovasculaire wetenschapster met ruim 35 jaar ervaring. Ze is gespecialiseerd in preventieve geneeskunde via leefstijl en farmaceutische therapieën en hulpmiddelen.

Lees meer about Rood vlees en andere producten van dierlijke oorsprong zijn essentieel voor onze gezondheid
Export

Voor u uitgelegd: de meerwaarde van export van vlees van bij ons valt niet te onderschatten

Vlees van bij ons wordt niet alleen nationaal geconsumeerd. Internationaal geniet het ook een grote populariteit. Vorig jaar exporteerde België in totaal ruim 1,6 miljoen ton vlees, goed voor ongeveer 4,7 miljard euro¹. 

Lees meer about Voor u uitgelegd: de meerwaarde van export van vlees van bij ons valt niet te onderschatten
Logo Vlees Wit

Marie-Elisabeth Belpairegebouw
VLAM – 7de verdieping
Simon Bolivarlaan 17, bus 411
1000 Brussel
België

Vlees.be: feiten en info over vlees van bij ons

  • Homepage
  • Gezondheid
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaamheid
  • Belgisch vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Contact
  • © Vlees.be
  • Cookieverklaring
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Problocks by Novation
  • Facebook
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact