Dierenwelzijn
Vleesveehouders zorgen elke dag met de grootste zorg voor hun dieren. Gezonde en goed verzorgde dieren voelen zich beter, groeien beter en leveren ook kwaliteitsvol vlees. Dierenwelzijn is dus niet alleen een morele verantwoordelijkheid, maar ook de basis van een duurzame vleesproductie. In België gelden bovendien strenge regels rond huisvesting, voeding, transport en slacht.

Dierenwelzijn in de praktijk
Zowel Belbeef voor rundvlees als Belpork voor varkensvlees hebben duidelijke normen en initiatieven ontwikkeld om het welzijn van dieren te waarborgen.

Reglementering
De Belgische voedingssector volgt strenge nationale én Europese wetgeving om het dierenwelzijn te verzekeren.

Verdoofd slachten
Wanneer dieren verdoofd worden, wordt hun lijden tot een minimum beperkt en maken ze het moment van slachting niet bewust mee.

Diergezondheid
Een gezonde veestapel is essentieel voor de productie van veilig en kwalitatief vlees. Onder begeleiding van bedrijfsdierenartsen zetten veehouders sterk in op preventieve gezondheidszorg.