Duurzaamheid
Past vlees in een duurzaam voedingspatroon? Wat is de impact op het klimaat en het milieu? Hoe zit het met watergebruik of biodiversiteit in de vleesveehouderij? En welke inspanningen doet de landbouwsector om duurzamer te produceren?
Hier vind je een overzicht van de belangrijkste thema’s rond vlees en duurzaamheid:

Klimaatimpact van vleesproductie
Hoe duurzaam is vlees? Ontdek wat de klimaatimpact is van vlees van bij ons en hoe de sector bijdraagt aan klimaatoplossingen via lagere uitstoot, methaanreductie, koolstofopslag en innovatieve technieken.

Milieu-impact van vleesproductie
Hoe milieuvriendelijk is vlees van bij ons? Lees hoe de veehouderij inzet op minder stikstof, duurzaam watergebruik, verantwoorde soja en biodiversiteit.

Watergebruik in de veehouderij
Ontdek hoe veehouders duurzaam omgaan met water en waarom de watervoetafdruk van Belgisch vlees genuanceerder is dan je denkt.

Circulariteit in de vleessector
Ontdek hoe circulariteit werkt in de vleesketen. Van veevoeder met nevenstromen tot biogas, waterrecuperatie en het principe ‘van kop tot staart’: bijna niets gaat verloren.

Bodemgezondheid & nut van graslanden
Wist je dat graslanden koolstof kunnen opslaan? Lees hier hoe veehouders inzetten op gezonde bodems.