Naar hoofdinhoud
Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Home vlees Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Afbeelding
Veehouders scheren koe
Diergezondheid

Diergezondheid

Een gezonde veestapel is essentieel voor de productie van veilig en kwalitatief vlees. Onder begeleiding van bedrijfsdierenartsen zetten veehouders sterk in op preventieve gezondheidszorg. Dit gebeurt onder meer via doordachte vaccinatieschema’s, strikte hygiënemaatregelen, aangepaste voeding en een optimaal stalklimaat.

Daarnaast maken steeds meer veehouders gebruik van technologie om gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen bovenop de reeds geleverde inspanningen. Door in te zetten op preventie en monitoring, vermindert de nood aan antibacteriële middelen in de diergeneeskunde. Dat draagt niet alleen bij aan de voedselveiligheid, maar ook aan een duurzaam en rationeel antibioticagebruik in België.

Wanneer er toch antibiotica nodig zijn, volgen veehouders nauwkeurig de regels om de voedselveiligheid te garanderen. Zo wordt de wettelijk vastgelegde wachttijd na toediening strikt gerespecteerd, waardoor er geen antibiotica­resten in het vlees aanwezig zijn en onze voeding veilig blijft.

Instrumenten zoals AB Register en AMCRA ondersteunen een verantwoord antibioticabeleid binnen de Belgische veehouderij. Ze bieden transparantie, sensibiliseren en begeleiden veehouders richting een toekomstgericht antibioticagebruik.

Logo Vlees Wit

Marie-Elisabeth Belpairegebouw
VLAM – 7de verdieping
Simon Bolivarlaan 17, bus 411
1000 Brussel
België

Vlees.be: feiten en info over vlees van bij ons

  • Homepage
  • Gezondheid
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaamheid
  • Belgisch vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Contact
  • © Vlees.be
  • Cookieverklaring
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Problocks by Novation
  • Facebook
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact