Naar hoofdinhoud
Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Home vlees Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Afbeelding
Karkassen
FEBEV

FEBEV

 

De Federatie van het Belgische Vlees, FEBEV, is de nationaal erkende beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels uit de varkens-, runder-, paarden- en schapensector. De beroepsorganisatie heeft ongeveer 130 leden, verspreid over heel het land. Samen staan zij in voor meer dan 90% van de omzet van de Belgische roodvleessector.

FEBEV gaat in overleg met stakeholders uit onder andere de voedingsindustrie, de vleessector, overheden, dierenrechtenorganisaties en politieke instellingen om de belangen van zijn leden te verdedigen. FEBEV-leden kunnen steeds bij FEBEV terecht voor informatie of bijstand bij problemen.

Samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) helpt FEBEV zijn leden bij het opvolgen van wetgeving en biedt bijstand waar nodig. Daarnaast zoekt de federatie naar nieuwe afzetmarkten voor export. Dit doet FEBEV met de hulp van diensten zoals de Belgian Meat Office (BMO), Flanders Investment & Trade (FIT), het Waalse exportagenschap (AWEX) en de European Livestock and Meat Trading Union (UECBV).

Om de kwaliteit en voedselveiligheid voor consumenten te garanderen, werkt FEBEV met monitoringsystemen en autocontrolegidsen voor de vleessector.

Meer over Febev 

Logo Vlees Wit

Marie-Elisabeth Belpairegebouw
VLAM – 7de verdieping
Simon Bolivarlaan 17, bus 411
1000 Brussel
België

Vlees.be: feiten en info over vlees van bij ons

  • Homepage
  • Gezondheid
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaamheid
  • Belgisch vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Contact
  • © Vlees.be
  • Cookieverklaring
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Problocks by Novation
  • Facebook
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact