Naar hoofdinhoud
Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Home vlees Home vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
Afbeelding
Vlam Aalter - koeien - header
Over Vlees.be

Over Vlees.be

Over vlees.be

Vlees.be is een initiatief van de Belgische vleessector bestaande uit Febev, Fenavian, ABS(Algemeen Boerensyndicaat), Boerenbond, BFA (Belgian Feed Association) en de Landsbond der Beenhouwers. Het doel van deze website is louter informatief: we willen een duidelijk en transparant overzicht bieden van de sector, in al zijn facetten. Er worden vaak buitenlandse cijfers gebruikt om uitspraken te doen over de Belgische vleessector. Dit platform stelt zich als doel correcte data van alle schakels uit de keten op één locatie aan te bieden. Deze informatieve website is gemaakt door de sector en met sectormiddelen. VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) coördineerde dit proces.

Bezoekers van deze website kunnen zich informeren over de impact van vlees op het klimaat en de gezondheid, meer lezen over hoe de boeren hun dieren verzorgen, wat ze doen om duurzaam te ondernemen, welke stappen vlees doorloopt om van de boer tot op het bord terecht te komen, en tal van andere onderwerpen.

Meer gedetailleerde informatie en de wetenschappelijke bronnen van deze informatie valt te raadplegen in de afzonderlijke thematische papers van de sector: ‘Gezondheid’, ‘Economie’, ‘Duurzaamheid’ en ‘Dierenwelzijn’.

Heeft u een vraag? Neem contact op via de contactpagina.

Logo Vlees Wit

Marie-Elisabeth Belpairegebouw
VLAM – 7de verdieping
Simon Bolivarlaan 17, bus 411
1000 Brussel
België

Vlees.be: feiten en info over vlees van bij ons

  • Homepage
  • Gezondheid
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaamheid
  • Belgisch vlees
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Contact
  • © Vlees.be
  • Cookieverklaring
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Problocks by Novation
  • Facebook
  • Duurzaamheid
    • Klimaatimpact
    • Milieu-impact
    • Watergebruik
    • Bodem & graslanden
    • Circulariteit
  • Dierenwelzijn
    • In de praktijk
    • Reglementering
    • Verdoofd slachten
    • Diergezondheid
  • Gezondheid
    • Voedingsaanbevelingen
    • Voedingsstoffen
    • Vlees in verschillende levensfases
    • Impact op gezondheid
    • Duurzaam & gezond voedingspatroon
  • Belgisch vlees
    • Kwaliteit: controle & traceerbaarheid
    • De keten
    • Economisch belang
  • Nieuws
  • Slagersopleidingen
  • Vlees kiezen & bereiden
  • Contact