België staat aan de absolute wereldtop wanneer het op traceerbaarheid en voedselveiligheid aankomt. De Belgische vleessector is een van de meest gereguleerde ter wereld. Ook dierenwelzijn is daar een belangrijk aspect van. Onze Belgische vakkennis over veeteelt en vleesverwerking gaat meer dan duizend jaar terug en ook in het buitenland worden we hiervoor erkend.
De Belgische vleessector is een van de meest gereguleerde ter wereld.

Ons land onderscheidt zich met behulp van een systeem van integrale ketenbewaking (IKB) en kwaliteitszorg. Dit houdt in dat elke schakel binnen de productie, van riek tot vork, strenge normen volgt die door onafhankelijke controleorganen gecontroleerd worden. Producten die deze controles ondergingen, krijgen een label of certificaat dat aangeeft dat de vleesproductie veilig en betrouwbaar is. Als consument kan je dankzij deze certificatiesystemen genieten van een mals en lekker stukje vlees dat volledig traceerbaar en extra gecontroleerd is.
