Vlees van bij ons staat garant voor kwaliteit. De kwaliteit van ons vlees heeft immers een grote impact op de smaak. Als consument is het onmogelijk om elke stap van het productieproces te controleren, maar dat betekent niet dat achterliggende organen zich daar niet mee bezighouden. Dankzij onze kwaliteitslabels koop je met een gerust hart het beste product.

Vlees van bij ons staat dankzij labels garant voor kwaliteit.

jez-timms-48940-unsplash

Kwaliteitslabels zoals BCV voor kalfsvlees, Belbeef voor rundvlees en BePork voor varkensvlees garanderen een stukje vlees dat geproduceerd is volgens strikte normen. Elke schakel binnen de keten van de veevoederproducent, de veehouder, de transporteur, het slachthuis, de versnijder, de groothandel tot en met jouw slager of supermarkt zet zich in om een product van topkwaliteit af te leveren. Onafhankelijke inspecteurs voeren regelmatige en strenge controles uit en verifiëren of de regelgeving door elke schakel nageleefd wordt.

Voor een stukje vlees op je bord terechtkomt, legt het een hele weg af. Om de kwaliteit van vlees na te gaan, zijn traceerbaarheid en transparantie tijdens dit hele parcours van essentieel belang. Dankzij labels is het voor iedereen binnen het proces mogelijk om elke stap van het productieproces op te zoeken en de herkomst van het vlees na te gaan, mocht dat nodig zijn.

Erkende kwaliteitslabels

Meesterlyck

Meesterlyck is het keurmerk voor kwaliteitsham van bij ons. Het label staat voor pure en heerlijke ham die voldoet aan strenge kwaliteitseisen.

 

Meer over Meesterlyck

Certus

Het BePork-label is een kwaliteitsgarantie voor varkensvlees dat wordt onderworpen aan strenge normen en controles alvorens het verkocht wordt.

Meer over BePork

Belbeef

Belbeef biedt een volledig certificeringssysteem voor Belgisch rundvlees en omvat alle schakels van de Belgische rundvleesproductie.

Meer over Belbeef

BCV

Enkel Belgisch kalfsvlees dat tijdens het hele productieproces aan strenge regels en controles onderworpen werd, krijgt een BCV-certificering.

Meer over BCV