Vlees past binnen een gezond en evenwichtig voedingspatroon en heeft een unieke voedingswaarde. Het is een bron van heel wat essentiƫle voedingsstoffen, waaronder hoogwaardige en makkelijk verteerbare eiwitten en een hele reeks vitaminen en mineralen in een goed opneembare vorm, zoals ijzer en zink. Veel van deze essentiƫle voedingsstoffen worden beter opgenomen uit vleesproducten dan uit plantaardige producten.
Veel essentiƫle voedingsstoffen worden beter opgenomen uit dierlijke producten dan uit plantaardige.
Deze voedingsstoffen dragen bij tot onze gezondheid. Ze spelen een belangrijke rol voor onze fysieke en mentale ontwikkeling en het onderhoud van ons lichaam. Wie regelmatig een portie vlees eet, heeft al een groot deel van deze essentiƫle voedingsstoffen binnen. Vlees zonder meer uit je voeding schrappen kan leiden tot voedingstekorten, zeker bij zwakkere doelgroepen. Jonge kinderen, jonge en zwangere vrouwen en oudere mensen kunnen sterker getroffen worden door dergelijke plotse aanpassingen van het voedingspatroon. Wie vlees en andere dierlijke producten uit zijn voeding weert, moet zijn voeding dus vaak aanvullen met supplementen om gezondheidsproblemen door tekorten te vermijden en kan zich best laten begeleiden door een voedingsdeskundige.
Meer over gezondheid